Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cuban Country Queens

zo 25 sep 2022 20:15

Muziek van grote vrouwelijke singer-songwriters van het Cubaanse platteland

Estrella Acosta en haar groep Esquina 25 geven een feestelijk concert dat aandacht geeft aan de vrouwen van het Cubaanse platteland die door de jaren heen zoveel prachtige ‘country songs’ hebben geschreven, de koninginnen van de ‘música campesina’. Ook presenteert Estrella eigen liedjes gebaseerd op de traditionele decima-dichtvorm, ‘punto cubano’. 

Vrouwelijke muzikanten speelden altijd een belangrijke rol in de de ‘música campesina’ – sinds de jaren ’40 maakten ze vaak de meest geliefde muziek op de nieuwe media, de radio en de televisie. Vrolijke en inspirerende muziek, die mensen bij elkaar brengt, interessant voor het luisterpubliek maar ook voor de dansliefhebbers!

De musici in Estrella’s groep komen uit Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland. Samen creëren ze een persoonlijke versie van de Cubaanse muziek en brengen ze die naar het heden, met frisse ideeën maar ook met kennis van en respect voor de traditie.
Sinds 2004 speelde Esquina 25 op veel bekende podia in Nederland en in het buitenland, onder andere in de USA en Canada. in 2017 hadden ze een succesvolle theatertour met het project ‘Mujeres de Luna’.

Line-up: 
Marc Bischoff (piano)
Efraim Trujillo (saxen/fluit)
Samuel Ruiz (contrabas)
Enrique Firpi (drums)
Gerardo Rosales (percussie)
Estrella Acosta (zang) 

De pers over Estrella en Esquina 25
“De zang van Estrella is helder en onopgesmukt, de koortjes klinken puntig en in de arrangementen zit genoeg ruimte om de musici te laten schitteren… ” 
 – NRC Handelsblad, NL 

“Ze is een uitstekende performer, die de zonnige en onstuimige sfeer die eigen is aan de Cubaanse muziek weet te creëren… (en) die met passie en inlevingsvermogen het Cubaanse erfgoed beheert.” 
 – De Stentor, NL 

Gegevens

Datum:
zo 25 sep 2022
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Site:
Klik voor meer informatie en reserveren

Locatie

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland
Telefoon:
070-2119988
Site:
https://www.denieuweregentes.nl