Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filosofische ontmoetingen

zo 31 okt 2021 15:00

Drie Spinoza-kenners gaan met elkaar in gesprek over de actualiteit. Zij toetsen huidige situaties, dilemma’s en conflicten aan de ideeën van Spinoza en geven daarmee meer inzicht in het gedachtegoed van Spinoza zelf en zijn relevantie anno nu.  
Gespreksleider is Eveline Groot (PhD onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Panelleden zijn Han van Ruler (professor Intellectuele Geschiedenis, Erasmus Universiteit Rotterdam), Daan Roovers (filosoof, van 2019-2021 was zij Denker des Vaderlands) en Ronald van Raak (voorm. lid van de Tweede Kamer voor de SP en momenteel  hoogleraar in de ‘Erasmiaanse waarden’).  
Over Filosofie in Den Haag en de Filosofische ontmoetingen
Filosofie in Den Haag organiseert gedurende het jaar meerdere Filosofische ontmoetingen over actuele thema’s & denkers. Vorig seizoen deden ze dat onder andere over privacy, voltooid leven, Spinoza en Hannah Arendt.
Filosofie in Den Haag organiseert deze ontmoetingen met het idee dat filosofie thuishoort in een stad als Den Haag. De grote stad van Vrede en Recht, van politiek en bestuur, van het zand en het veen, van hoogbouw en strand, van vele culturen en meer dan 180 nationaliteiten. Het leefklimaat in deze stad en de samenleving heeft baat bij mensen die bereid zijn voorbij de eigen horizon te kijken en interesse te tonen voor datgene wat hen onbekend is.

Gegevens

Datum:
zo 31 okt 2021
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:
Site:
Klik voor meer informatie en reserveren

Locatie

Zaal 3
Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland