Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Spanje van Carlos Denia

wo 22 sep 2021 20:15

Spaanse (muzikale) schoonheid en diversiteit die de doorsnee vakantieganger niet tegenkomt

De Spaanse zanger, gitarist en componist Carlos Denia maakte in Nederland furore als Escamillo in de opera Carmen met Tania Kross. Hij toerde met die voorstelling door Nederland en deed ruim 70 uitverkochte zalen aan. In Spanje is hij één van de meest geroemde flamencozangers en hij wil het Nederlandse publiek graag laten kennismaken met de (muzikale) schoonheid en diversiteit die Spanje herbergt en die de doorsnee vakantieganger niet tegenkomt.

Collega en vriend Thijs Borsten zoekt Carlos op in een Spaans dorp waar ieder jaar een muzikale ontmoeting plaatsvindt van traditionele musici vanuit het hele land. Samen met de musici die Thijs en Carlos daar ontmoeten spelen ze zowel flamenco als andere volksmuziek. Een aantal van hen bezoeken ze ook in de dorpen waar ze vandaan komen om zo de cultuur en de muziek beter te leren kennen. Van het verzamelde beeld- en muziekmateriaal maken Thijs en Carlos voor het Nederlandse theaterpubliek een voorstelling over dit ‘andere Spanje’.

Geboren in een familie van gerenommeerde Spaanse musici, studeerde Carlos Denia jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zijn carrière in verschillende jazz- en bluesbands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zijn carrière als flamencozanger. In Spanje ontving Carlos verschillende prestigieuze prijzen voor het in ere houden van de flamenco muziek. Carlos Denia toerde over de hele wereld en is woonachtig in Barcelona.

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten heeft een missie: hij ‘verzamelt’ bijzondere artiesten, die hij uitdaagt om hun muziek en hun verhaal te delen. Thijs wil laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt. In 2016 was Carlos Denia samen met Tania Kross te gast in zijn serie De Uitdaging.

Carlos Denia – zang/gitaar
Thijs Borsten – piano 
Arturo Ramón – flamencogitaar 

Gegevens

Datum:
wo 22 sep 2021
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Site:
Klik voor meer informatie en reserveren

Locatie

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland
Telefoon:
070-2119988
Site:
https://www.denieuweregentes.nl