Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vier Diwali in DNR!

vr 21 okt 2022 20:15

Met Madhu Singh en Het Nederlands Diwali Orkest

De getalenteerde zangeres Madhu Singh wordt tijdens dit speciale concert bijgestaan door de welbekende zanger Indroniel Roy. Het concert zal verrijkt worden door klassieke- en Bollywood dansoptredens van Gita Annandsingh, Esha Ramdien en Sitra Bonoo.

Madhu Singh is een Nederlands-Indiase zangeres. Madhu trad op voor radiostations als AmorFM, Radio1 en Radio4 en in televisieprogramma’s van OHM, VPRO (Vrije Geluiden), NTR (thema-uitzendingen over Diwali en Holi) en Born to be a star (Suriname). Ook trad zij op voor de voormalige Koningin Beatrix en werkte zij samen met grote Indiase zangers als Abhijeet Bhattacharya, Kumar Sanu en Babul Supriyo. Als freelance zangeres heeft Madhu gewerkt met gerenomeerde bollywood orkesten uit Suriname en Nederland, maar ook met het wereldberoemde Metropole Orkest, waar ze het het repertoire van Asha Bhosle zong. Madhu ontving de ‘Best Indian Female Voice Award’ in 2014.

Madhu studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, op de afdeling Indiase muziek, onder leiding van de legendarische bansuri (fluit) speler Pt. Hariprasad Chaurasia. Tijdens haar derde jaar kreeg zij een beurs om te studeren aan de Sangeet Research Academy in Kolkata. Daar studeerde zij zang bij docent Omkar Dadarkar (Gwalior Gharana).

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Het Nederlands Diwali orkest onder leiding van de heer Romeo V. Panday

Line-up:
Arrangementen, keyboards, accordeon, harmonium: Romeo V. Panday
Keys:Kamal Lalbahadoersing
Gitaar:Suraj Jiawan
Basgitaar:Raoul Niamut
Diverse fluiten: Remko de Landmeter
Viool:Mumtaaz Joemmanbaks
Viool: Adinda Robbers
Drums/e-percussion:Shiraaz Ramdjan
Tabla/bongo’s: Dineesh Lalbahadoersing
Dholak/conga’s: Prim Goercharan:

Meer info over betrokken artiesten vindt u op hun FB-pagina’s.

Bij het Diwali feest staat de overwinning van het goede over het slechte centraal. Dit feest wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd omdat hierbij lichtjes ontstoken worden. Deze lichtjes verdrijven de duisternis en symboliseren goedheid respectievelijk slechtheid. Het feest stamt uit de Hindoe traditie en wordt jaarlijks door miljoenen over de hele wereld gevierd

Gegevens

Datum:
vr 21 okt 2022
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Site:
Klik voor meer informatie en reserveren

Locatie

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland
Telefoon:
070-2119988
Site:
https://www.denieuweregentes.nl