Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Writersroom

vr 24 sep 2021 20:30

MIRZA & NASRIN
Iran, 1941. In Iran worden tijdens de Tweede Wereldoorlog machtsspelletjes gepleegd. Van de wankele politieke structuren in het land wordt gebruik gemaakt door de Sovjet-Unie en Groot-Brittannië, die het land bezetten en alle macht naar zich toetrekken. De Iraniërs lijden zwaar – niet alleen doordat hun vrijheid wordt afgenomen en hun trots is gekrenkt, maar ook door voedseltekorten en een epidemie die miljoenen het leven kosten. In dit turbulente landschap maken we kennis met Mirza en Nasrin, een jong koppel die een leven proberen te bouwen terwijl hun prille liefde steeds verder onder de druk komt te staan. MIRZA & NASRIN is een stuk over woede en hoop, over onderdrukking en strijdlust, over lijdzaamheid en verzet.
Writersroom
Met Writersroom onderzoekt Black Sheep Can Fly hoe schrijvers in het creatieproces van een voorstelling een stevigere positie kunnen krijgen. En kiest daarbij voor een collectieve aanpak waarin een doorlopende uitwisseling van ideeën en perspectieven centraal staat, en meerstemmigheid in een schrijfproces kan leiden tot een gelaagd en complex eindresultaat.

Mohaghegh: “Voor mij is tekst het fundament van elke productie. Alle andere elementen zoals regie, decor, licht, muziek en performance bloeien voort en rusten op dit fundament. Hoe steviger het fundament staat hoe beter de andere elementen tot hun recht komen. Maar het tegengestelde is even waar. Een zwak fundament leidt tot een wankel bouwsel met een gemis aan zeggingskracht en impact dat uiteindelijk in elkaar zakt.”

Gegevens

Datum:
vr 24 sep 2021
Tijd:
20:30
Site:
Klik voor meer informatie en reserveren

Locatie

Zaal 3
Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland