Zet 'm op je mobiel!

Klik op Deel deze website en zet 'm op je beginscherm
Selecteer Zet op beginscherm.
Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

mrt 2020

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

zo 29 mrt 15:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de…

apr 2020

Over Boeken

wo 1 apr 20:30 - 22:00
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Tussen de gesprekken door is er livemuziek, een debuterende schrijver en maak je kans op een gratis boek. Want luisteren naar mensen die over boeken praten is natuurlijk leuk, maar winnen is helemaal leuk! Je hoeft de boeken trouwens zelf niet gelezen te hebben, maar dat mag natuurlijk wel.
Over Boeken op 1 april
Nee, het is geen grap. Op 1 april is alweer de laatste editie van Over Boeken van dit seizoen. Wederom het beproefde concept: drie pannelleden, drie boeken, een band en een debutant. En Kees ’t Hart die dat alles in goede banen leidt.
Het Panel

Adri Duivesteijn
Margreet Fogteloo
Noraly Beyer

De Boeken

Moord op de moestuin – Nicolien Mizee
List en leed – Arie Storm
Finse dagen – Herman Koch

De debutant en band worden later bekendgemaakt.

Rewire 2020 – Hildur Guðnadóttir presents Chernobyl en meer

vr 3 apr - zo 5 apr
Electriciteitsfabriek De Constant Rebecqueplein 20
Den Haag, Zuid Holland 2518 RA Nederland
+ Google Maps
Evenement Categorie:

Van 3 t/m 5 april 2020 vindt de tiende editie van het Rewire festival plaats in onze turbinehal en op vele andere locaties in Den Haag. Deze editie staat opnieuw in het teken van opkomende ontwikkelingen binnen actuele muziek van over de hele wereld. Het omvangrijke programma bestaat uit concerten, interdisciplinaire performances, talks, workshops, filmvertoningen en meer. Tickets zijn verkrijgbaar via rewirefestival.nl/tickets

De rode draad in het programma van Rewire 2020 is (Re)setting: het thema onderzoekt hoe mensen en geluid zich verhouden tot (veranderende) omgevingen. In een tijdperk dat wordt bepaald door de interactie van de mens met de natuur en voortschrijdende technologische ontwikkelingen, reageert (Re)Setting op nieuwe luisterervaringen, verstedelijking, het veranderende rurale landschap en de ecologische crisis. Het probeert huidige perspectieven te bevragen via een uitgebreid discours programma van lezingen, workshops en een open call voor essays en projecten, naast het programma van concerten, interdisciplinaire performances en filmvertoningen.

De eerste artiesten en projecten die zijn bevestigd voor Rewire 2020 zijn:
Ami Dang, Anna Meredith, Ben LaMar Gay, Blacks’ Myths, Cucina Povera
Dis Fig presents Purge, Ex Eye, Gabber Modus Operandi, Galya Bisengalieva
Hildur Guðnadóttir presents Chernobyl, Hiro Kone, HTRKIan William Craig, James Ferraro, John T. Gast
Jon Hopkins presents Polarity, Juana Molina
Katie Gately, Leo Svirsky & The River Without Banks, Loraine James, Lorenzo Senni, OOIOO, Pelada, Rafael Anton Irisarri & Oliver Coates, Rafiq Bhatia, The Caretaker & Weirdcore, YATTA

Meer artiesten, projecten en het uitgebreide discours programma bestaande uit talks, workshops en filmvertoningen zullen de komende maanden worden toegevoegd aan het programma. Dan wordt ook bekend welke namen in de turbinehal zullen optreden.

Haar & Hem

do 2 apr 20:15 - 21:30
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Op basis van deze verhalen maakte Ivan een hoorspel, waarvan Haar & Hem de theatrale podiumvertaling is. Hoe verschillend de achtergrond van de mannen ook is, hun angsten, onzekerheden en twijfels zijn universeel.
Op 2 april luister jij, via een koptelefoon, mee naar deze intieme gesprekken. Alsof je stiekem in de kappersstoel ernaast zit. Op het podium vertolken spoken word artiesten Ruwhel Emers en Chery Lynn Van Dalen de rol van stemacteurs. JNM (Jennifer Muntslag) praat de avond aan elkaar. De voorstelling is ontwikkeld onder begeleiding van Marjet Roerink.
Verwacht een mix van theater, hoorspel en spoken word door het crème de la crème van de Rotterdamse spoken word scene. Een avondvullend programma met – naast de voorstelling – een toffe randprogrammering.
Programma & kaarten
19.00 uur. Inloop in het restaurant van Zaal 3 met randprogramma20.00 uur. Start voorstelling in de theaterzaal
Er is een select aantal early bird kaarten voor 10 euro. Hierna betaal je 12,50 euro.
Over Ivan Winter
Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij ook op andere plekken actief in de culturele scene van Rotterdam. Met MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Verder is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen.

Peuterdans

vr 3 apr 10:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

El Pub Flamenco

vr 3 apr 20:30
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

SOUL #3 Co-Creation

za 4 apr 20:15
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

Een vergrootglas op gezamenlijk makerschap.

MAN DOWN (12+)

ma 6 apr 13:30 - vr 29 mei 02:10
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Ouder

wo 8 apr 20:30 - 21:40
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Annulering speelbeurt 7 februari
De voorstelling Ouder van TG De Vlieg van aanstaande vrijdag 7 februari in Zaal 3 gaat onverhoopt niet door. De voorstelling wordt verplaatst naar woensdag 8 april in Zaal 3. Kaartkopers zijn op de hoogte gebracht.
Ouder van De Vlieg
Lotte: Waarom is het hier zo achterlijk koud?Annelies: Omdat ze d’r morgen pas komen halen en ze past niet in de vriezer.Yvo: Ik adviseer dan altijd om in ieder geval de verwarming uit te zetten en een raampje open te doen. Vandaar.Lotte: Wie ben jij?Annelies: Dit is Yvo. Hij is van de nachtzorg.
Na Zoetstof, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs, presenteert De Vlieg Ouder. Een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters, vergankelijkheid en liefde, de menselijkheid van onmenselijke gedachten en de haat bij een opborrelend sneeuwwitjecomplex.
De Vlieg maakt vernieuwend gedragstheater met nieuwe teksten. Met een fascinatie voor de ploeterende mens zoekt ze naar troost in het alledaagse sociale ongemak. Ouder is het eerste deel van de theaterreeks Klein Kwaad, een verdieping in de krochten van gezinsverhoudingen. Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag?

Peuterdans

vr 10 apr 10:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

How to be human in this digital age

vr 10 apr 20:00 - 21:30
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

This program is in English.
Your computer does not think
We regard ourselves as thinking beings, but what does this thinking entail? In a time where we consider computers to be thinking machines, we make distinctions between intelligence and artificial intelligence, and we consider some information to be fake news. Markus Gabriel embarks on a quest to understand our thinking. According to Gabriel all intelligence is artificial, your computer does not think, and there is no such thing as false information.
Human thinking
People tend to be more likely to attribute intelligence to their smartphone, rather than to a pigeon or an octopus. According to Gabriel this idea is foolish and we should not let our conceptions of thinking be led astray by technological developments and science-fiction. Instead we need to work towards restoring a realistic account of human thinking.
Der Sinn des Denkens is the latest book in Gabriels’ trilogy on New Realism. In the first volume he challenged our notion of what exists and what it means to exist. In the second volume he questions the assumption that the self is identical to the brain. In this final volume he reflects on our understanding of thinking.
After his lecture Markus Gabriel will engage in a conversation with philosopher Eveline Groot of Erasmus University Rotterdam.
Markus Gabriel
Markus Gabriel is a renowned German philosopher and professor of philosophy at the University of Bonn. He was heralded as the young god of German philosophy and developed his own school of philosophical thought: New Realism. Der Sinn des Denkens (2019) is the latest book in his trilogy on New Realism.
Eveline Groot
Eveline Groot is a PhD candidate at the Department of Philosophy at Erasmus University Rotterdam. She studied philosophy, classical culture and religious studies at the University of Amsterdam and University of Edinburgh. As former coordinator for the Month of Philosophy, program maker and teacher, she is committed to giving philosophy a broad base in society.

De Vrije School de Voorstelling

za 11 apr 20:30 - 22:00
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of de kriebels krijgen.
Kaatje, Tommy en Jos bouwen een avond vol typische Vrije Schoolse elementen: pompoensoep en euritmie, een reünie-erlebnis voor ex-vrije scholieren en een Vrije School voor dummies voor nieuwelingen. Jij krijgt als publiek een inkijkje in de wondere wereld van de Vrije School.
Het gezelschap probeert een lans te breken voor Steiner, maar kwamen erachter dat ze eigenlijk vrij weinig van hem wisten voor dit onderzoek. Wat hebben ze ontdekt, en zouden ze hun kind zelf ook naar deze school doen? Of zien ze daar vanaf? Zij presenteren in een aangenaam en veilige sfeer deze avond die hun schooljaren reflecteert maar met de hun volwassen makerskwaliteiten van nu wordt doorgelicht. Voor zowel degenen die bekend zijn met de stof als zij die er niets vanaf weten of er misschien zelfs argwanend tegenover staan. Je bent welkom. En ze hopen dat dit niet sektarisch klinkt.
Over Kaatje, Tommy en Jos

De drie makers duiken voor het eerst samen het creatieve proces in, gedreven door de wil om dit onderzoek uit te voeren. Zo is dit gelegenheidscollectief dat in verschillende samenstellingen eerder samenwerkte (Cloyne door Kaatje en Tommy, Gilminder door Tommy en Jos en Kaatje en Jos in de Werelden van Schalk) erop gebrand om helderheid te verschaffen over hun vergelijkbare schooljeugd.

Daan = moed (4 t/m 8 jaar)

zo 12 apr 13:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland
+ Google Maps
Evenement Categorie:

Over dapper in het diepe springen.

Daan heeft zijn zwembroek al aan.
Maar Daan durft niet.
Wat als hij zinkt?
En dan verdrinkt?
Was er nog maar een Daan die in zijn plaats kon gaan..

10 x Daan = MOED! gaat over dapper zijn en samenwerken. En over in het diepe springen. Want soms kan je in je eentje meer dan je denkt! Bezoek de voorstelling op….april bij De Nieuwe Regentes dat als oud-zwembad de perfect locatie vormt voor deze voorstelling die zich, juist ja, in het zwembad afspeelt. Daarnaast krijgt deze voorstelling een extra feestelijk tintje als onderdeel van ons speciale jubileumprogramma.

Het pand van De Nieuwe Regentes bestaat in 2020 namelijk 100 jaar, en dat vieren we! In 1920 werd het gebouw geopend als grootste overdekte zwem-en badinrichting van Europa. De voorstelling 10 x Daan = MOED! vormt vanwege haar verhaal en locatie dan ook een prachtig onderdeel van ons jubileumprogramma.

10 x Daan = moed (4 t/m 8 jaar)

zo 12 apr 13:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

Over dapper in het diepe springen.

The Gate

do 16 apr 20:30 - 22:15
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Wat als we allemaal een superheld zouden zijn?
Met bovennatuurlijke krachten onderzoekt Ariah Lester in The Gate zijn ware ik als superheld, het DNA van zijn spiritueel erfgoed, de gevolgen van migratie en cross-culturele verbintenissen.
The Gate is geïnspireerd op het boek The Hero with a Thousand Faces van de Amerikaanse literatuurwetenschapper Joseph Campbell. In de performance vertelt Ariah Lester zijn persoonlijke levensverhaal en zijn zoektocht naar het bovennatuurlijke in hemzelf. Zoals in Hollywood-films en Broadway-musicals weet hij van dit persoonlijke verhaal een universele vertelling te maken, waaruit iedereen een les kan trekken.
Tijdens The Gate neemt Ariah Lester je mee op reis van Venezuela naar Nederland. Lester creëert een ritueel waarin hij transformeert tot de held, tot de materialisatie van zijn eigen droom, tot Ariah, tot… jou.
Deze voorstelling is Engelstalig en er zijn geen boventitels aanwezig.

Peuterdans

vr 17 apr 10:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

Vers uit Amsterdam: American Buffalo

vr 17 apr 20:30 - 22:00
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Vers is voor de studenten een mooie kans om in een professionele omgeving hun werk te presenteren. En voor het publiek is het een leuke manier om nieuwe talenten te ontdekken.
Vanavond spelen Luuk Jansen, Levi Middendorp en Jurjen Zeelen hun afstudeervoorstelling American Buffalo. Meer informatie over deze voorstelling volgt snel.

Workshop papier maken

za 18 apr 14:00 - 17:00
Paper, Art & Design
Evenement Categorie:

Aspergeschillen zijn heel geschikt om papier van te scheppen. Het wordt een bruin transparant perkamentachtig papier. We werken met pulp die deels in de Hollander (speciale maalmachine) gaat en deels hand geklopt wordt. Dan gaan we vellen scheppen en ook op de vacuumtafel experimenteren. Dan gaat het natte papier in een pers, of laten we aan de lucht drogen. Een paar dagen later, kan je je eigen vellen geschepte vellen papier komen ophalen op het atelier (of kan worden opgestuurd).

Nacht van de Filosofie

za 18 apr 18:30 - 23:30
Zaal 3 Constant Rebecqueplein 20A
Den Haag, Zuid-Holland 2515RA Nederland
Evenement Categorie:

Filosofen stellen al sinds de Klassieke Oudheid de vraag wat waarheid is. Anno nu staat de waarheid onder druk en daarmee is waarheid nog steeds een boeiend onderwerp voor filosofen. De geloofwaardigheid van de wetenschap is niet meer vanzelfsprekend, kennis over klimaatverandering en vaccinatieprogramma’s wordt openlijk in twijfel getrokken. Nepnieuws, misleidende social-mediacampagnes en opruiende tweets van politici bedreigen wereldwijd democratische processen; bevolkingsgroepen worden tegenover elkaar gezet in plaats van verbonden.
Het programma

Alicja Gescinska is Pools-Belgische filosofe en presenteert haar essay voor de Maand van de Filosofie waarin ze haar zorgen over het huidige politieke en maatschappelijke debat uit.
Eric de Vroedt is artistiek leider van Het Nationale Theater en zijn voorstellingen zijn regelmatig geïnspireerd door de stad Den Haag en kenmerken zich door maatschappelijk engagement.
Henk Oosterling spreekt over zijn nieuwe boek ‘verzet in ecopanische tijden’ en het idee van onmogelijkheid om in een wereld die cultureel fragmenteert en politiek polariseert onszelf opnieuw uit te vinden in andere levensstijlen.
Maarten van Buuren geeft een lezing over filosofisch gehalte van de natuurkundige Werner Heisenberg en diens waarheidsopvatting.
Jeroen de Ridder – kersverse voorzitter van de Jonge Akademie- tracht de zin en onzin van waarheidsvinding in de democratie van elkaar te scheiden.
Thomas Quartier is filosoof en benedictijner monnik, hij vertelt wat waarheid voor hem betekent
Het filosofische duo Gerben Bakker en Albert Bouwman werken samen onder de naam Denkersgilde en gaan met elkaar én het publiek in debat om zoveel mogelijk standpunten onderuit halen.
Barbara Visser is beeldend kunstenaar en staat aan het roer van de tweejarige masteropleiding ‘F is for facts’ aan het Sandberg Instituut, een opleiding over wat we denken te weten, wat we zijn vergeten en over wat we ons voor kunnen stellen.
Catherine Koekoek & Gijs van Oenen spreken over post-truth politics en wat dat betekent voor het democratische denken en handelen.
Florentijn van Rootselaar houdt een pleidooi voor het hebben van geheimen.
Dennis de Gruijter spreekt over de Tjechische filosoof Jan Patocka, hij gaf in de jaren ’70 van de vorige eeuw colleges aan de ‘Ondergrondse Universiteit’ omdat intellectuelen destijds ernstig gecensureerd werden.
De Jonge Denkers spreken hun winnende column uit en gaan met het publiek in debat over waarheid.

Locatie & kaarten
De Nacht van de Filosofie vindt plaats rond het De Constant Rebecqueplein. Er zijn programma’s in Zaal 3, Nest, De Hobbit en Utopie.
Als je voor 1 april een earlybird-kaartje koopt, betaal je slechts €15,00. Daarna kosten de kaartjes €22,50.

Klassiek in ’t Ketelhuis | Rembrandt Frerichs Trio

zo 19 apr 11:00
De Nieuwe Regentes Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid Holland 2562 GR Nederland

Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

+ Exporteer Evenementen